onsdag den 19. marts 2014

Mal med de mindste


Det er jo så ikke gået vildt godt med at poste indlæg her! Jeg synes ellers at det hele står så klart når jeg cykler, eller laver mad eller alt det andet, jeg nu foretager mig, men når det så kommer til stykket, så når mine billeder aldrig siden her og mine tanker rammer ikke papiret eller tasterne, mere korrekt. Nå men i mit kamera ligger billeder af mad, strik, kunst og billedprojekter med børn, både egne og andres. 
De tre forgangne lørdage har jeg haft to dejlige malehold med 2 årige og 3 årige på Børnekulturstedet Karens Minde som ligger i Sydhavnen på Karens Minde Kulturhus og hvis I ikke her været der før, så er det absolut et besøg værd! Der er både cafe, bibliotek og masser af dyr og så er der et væld af arrangementer for børn. 

På male holdene har vi malet erantis, malet med lim og farvede ris og ikke mindst trykt med styropor bakker og malet på gamle bogsider. Børne går til værkerne med stor koncentration og en misundelsesværdig spontanitet. Jeg fascineres altid af de mange forskellige tilgange til arbejdet de små har. Nogen har brug for at undersøge længe, andre kan næsten ikke vente med at få farve på papiret. Andre sidder længe og ser på de andre børn før de går i gang. Jeg tror det er vigtigt at lade hvert barn komme ind i processen i sit eget tempo og blande sig mindst muligt. Det handler meget mere om at sanse farverne og materialerne, om at undersøge hvad de forskellige ting kan. Til trods herfor får de simpelthen produceret så fine billeder. 

Nå for at teste om der er nogen på linien, beder jeg nu forsamlingen om at vælge hvad næste indlæg skal handle om:

1 noget kreativt man kan lave med sit barn
2 en madopskrift

skriv en kommentar her eller på facebook!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar