onsdag den 28. januar 2015

øregodter

Jeg kan virkelig godt lide at have noget i ørerne. Både når jeg arbejder, laver mad, køber ind og gør rent, det er lidt som om min krop arbejder bedre når min hjerne er anderswo engagiert. Fornylig har jeg haft fornøjelsen af at høre Kristian Leths programmer på P2 og P6 og med fare for at lyde star struck så WOW den mand kan altså noget med formidling. Wagners ringen, Beethovens 9 symfonier http://www.dr.dk/podcast/?search=leth og Album om Kate Bushs Hounds of Love http://www.dr.dk/podcast/?search=album hermed er tippet givet videre, men skynd jer DR laver deres podcast betingelser om så disse links vil snart være ude af du!

Når man hører lydbøger, er en vigtig faktor, udover at det selvfølgelig skal være en god bog, oplæseren. En dårlig oplæser kan myrde selv den bedste bog, og næsten omvendt kan en god få ordene om ikke indholdet til at svæve. To af mine yndlings er Karsten Pharao og Carsten Overskov Er det så fordi de er indbegrebet af min barndoms lyd, ej de er bare gode til at læse så jeg lytter. Senest har jeg hørt Kim Leines "Profeterne i Evighedsfjorden" indlæst af Karsten Pharao https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A29389799 og Ivanhoe i en dramatiseret version indlæst af Carsten Overskov http://www.dr.dk/podcast/?search=ivanhoeDesværre har ereolen.dk med deres nyligt opdaterede og fusionerede hjemmeside fjernet muligheden for at trykke på oplæserens navn og dermed få alle bøger op, dog kan man stadig søge på oplæsers navn i søgefeldtet.

I efteråret har jeg også nydt at følge Serial på http://serialpodcast.org/ virkelig dejlig stemme og sprog.


Og til at binde "Profeterne..." og "Seriel" sammen kan man så passende høre "Kvinden på Isen" http://thirdear.dk/arkiv/kvinden/ fra Third Ear


Derudover vil jeg nævne P6 beat elsker serien: http://www.dr.dk/podcast/?search=p6%20beat%20elsker og P2 All Stars http://www.dr.dk/podcast/?letter=a  som til at begynde med virkelig irriterede mig, men som jeg nu ser frem til at høre hver uge.


Hvad lytter I til? Og arbejder I bedst med eller uden lyd?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar